Az uszkár és a kisgyerekek – Így lesz zökkenőmentes a beilleszkedés

Ha kisgyermek is van a családodban, és érkezik hozzátok egy új kutya, érthető, ha megfogalmazódik bennetek a kérdés: mennyire biztonságos vajon a blöki a csemetékre nézve? Az uszkár ideális kutyafajta a gyerekek mellé, és legtöbbször az a helyzet, hogy őt jobban kell félteni a gyerkőcöktől, mintsem fordítva. De van néhány dolog, amire oda kell figyelni újdonsült pudlink és a gyerekek összeszoktatásakor.

Miért javasolt pont uszkárt választani a gyerekek mellé?

  • Mert a legtöbb uszkár hűséges és ragaszkodó kutya, és nemcsak a felnőttekhez kötődik, de a gyerekekért is rajong. A világ egyik legengedelmesebb kutyafajtája, ez azt jelenti, hogy könnyű irányítani. Ezáltal, ha túlságosan belehevülne a játékba a gyerekekkel, ha szólsz neki, könnyebben abbahagyja.
  • Mert az uszkárt könnyű tanítani, és okításukba a csemeték élvezettel bekapcsolódnak, így hamar szót fogad majd nekik is a pudli. Az uszkároknak sok jópofa trükköt is megtaníthattok, amit a kutyus és a gyerekek is nagyon élveznek.
  • Mert az uszkár aktív, élénk kutya, így a pörgősebb gyerekek mellett is jól érzi magát, és mondhatni, lefoglalják egymást a kicsikkel.
  • Mert az uszkár nagyon intelligens kutya, és megérti, hogy a gyerekek csak játszanak vele, nem bántani akarják. És legtöbbször ő is benne van a játékban. Persze, ha a csemeték épp rángatják a fülét, vagy hasonló, akkor le kell állítani a játékot.

Milyen uszkárt válassz, ha kisgyermek is van a családban?

Ha kistestű uszkárt szeretnél, és van egy-két rosszcsont gyerkőcöd, akkor azt javasoljuk, hogy ne toy uszkárban, hanem inkább törpe uszkárban gondolkodj. A toy uszkár apró mérete miatt ugyanis érzékenyebb, és könnyebben megsérülhet, ha a gyerekek durván játszanak vele. A törpe uszkár a toy-hoz képest nagyobb, strammabb kutyus. Jobb választás ilyen szempontból.

Mire figyelj oda az uszkár és a gyerekek összeszoktatásakor?

  • Ha előbb lesz uszkárotok, mint gyermeketek, akkor fontos, hogy a kutyust már kölyökkorában összebarátkoztasd más gyerekekkel – ha lehet, akkor már a kutya 3 hónapos kora előtt elkezdve. Ha más gyerekekkel megbarátkozik a pudli, akkor a ti csemetéteket is imádni fogja.
  • Az uszkárok szívéhez is a gyomrukon keresztül vezet az út. Jó ötlet emiatt úgy megejteni a barátkozást, hogy megkéred a gyermeket, hogy dobjon a földre egy-két jutalomfalatot a kutyusnak, majd kicsit később a tenyeréből is etesse meg. Így az uszkárnak is garantáltan pozitív élmény lesz az első találkozás.
  • Fontos, hogy az uszkárt megtanítsd az alap engedelmességi feladatokra. Parancsszóra tudjon leülni, lefeküdni, és bármikor oda tudd hívni magadhoz. Ezután a gyerekeknek is érdemes minél hamarabb megtanítani, hogyan irányíthatják a kutyust.
  • A gyerekeknek azt is tanítsd meg, hogy ne játszanak durván az uszkárral. Persze, amíg csak pár évesek, addig ezt nem értik meg, ezért is fontos, hogy nagyon kicsi gyermeket ne hagyj egyedül a pudlival!
  • Lényeges, hogy csakis stabil idegrendszerű uszkárt vegyél kisgyermek mellé. Kerüld ezért a szaporítóktól való vásárlást, mert ők nem fordítanak gondot arra, hogy a nem megfelelő idegrendszerű kutyákat kivonják a tenyésztésből, és gyakran szűk ketrecekbe zárva, érdemi törődés nélkül tartják az állatokat. Ehelyett felelős tenyésztőtől válasszátok ki a kutyusotokat! Nálunk az uszkárok szerető családban nevelkednek, és megkapják mindazt a gondoskodást, ami ahhoz kell, hogy kiegyensúlyozott, boldog kutyussá cseperedjenek!
Akármelyik uszkár változat mellett döntesz is, biztos, hogy kedves, csupaszív taggal bővül a családod. Kennelünk kutyusai szerető családban nevelkednek, egészséges és barátságos ebek. Nézd meg aktuálisan elérhető kiskutyáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10