Első nap az uszkár kölyökkel

Nyitod az ajtót, és amikor átléped a küszöböt, egy göndör kis szőrgombóc is ott van a kezedben. Ez az a nap, amire régóta vártál: az első nap a kiskutyáddal. Az uszkár kedves, barátságos eb, aki gazdája minden rezdülését figyeli. Segítsd őt, hogy amikor hazaviszed, a lehető legsimábban alkalmazkodjon új otthonához. 

Tippek az első naphoz az uszkár kölyökkel.

  • Biztonságos környezet: Egy kiskutya még rakoncátlan, nagyon kíváncsi, és a játék hevében nem tud annyira vigyázni magára. Gondoskodj róla, hogy toy vagy törpe uszkárod mindig biztonságban legyen. Ne legyenek elérhető magasságban apró tárgyak, amiket lenyelhetne a blöki, vagy amikkel megsérthetné magát. Arról is gondoskodj, hogy ne eshessen le magasról, például a lépcsőről.

  • Felfedezés fokozatosan: Az uszkárodnak nagy változás hirtelen belecsöppenni egy teljesen új környezetbe. Könnyebb neki, ha először egy kisebb területet kell felfedeznie, ezért, ha megoldható, az első napokban a lakás bizonyos területére korlátozd a mozgását. Ha pár nap alatt megszokja ezt a területet, utána jöhet a többi szoba!

  • Nyugodt kuckó: A kis uszkárok csintalan kis kalandorok, akiknek azonban a sok játék mellett sok pihenésre is szükségük van. Készíts kutyusodnak egy kényelmes, nyugodt helyet, amit a sajátjának tekinthet, és ahol jó nagyokat aludhat. A kölyök uszkárok a pihenéshez igénylik a csendet és a nyugalmat, így a lakás békésebb pontján legyen az uszkár bekuckózós helye.

  • Táplálás: Nagy változás a költözés és a gazdisodás, éppen ezért nagy segítség a kutyusnak, hogy ha ami lehet, az állandó is marad az életében. Jó, ha a kiskutyád táplálási rendszere és tápláléka nem változik a gazdisodás időszaka alatt. Természetesen ehhez mi minden információt megadunk, hogy milyen tápot, mennyit, és mikor adtunk a blökinek.

  • Társaság: Az uszkár társasági kutya, nagyon igényli az ember közelségét, ezért fontos, hogy az első időben (is) minél több időt tölts vele, és játsszatok sokat együtt. A legjobb, ha az első napokban otthon tudsz maradni vele. Ez sokat segít abban, hogy minél hamarabb biztonságban érezze magát, és kialakuljon közöttetek az életre szóló kötelék. Annak ellenére, hogy az uszkár nagyon barátságos, figyelj arra, hogy ne mindenki egyszerre rohamozza meg őt. Az első napokban nem előnyös a túl sok látogató, a legjobb, ha a blöki fokozatosan ismeri meg a barátaitokat, rokonokat.

  • Wc-szünet: A kölyökkutyáknak gyakran kell intézniük a ‘kis- és nagydolgokat”. Vidd ki a blökid gyakran az erre a célra kijelölt helyre, és nagyon dicsérd meg, ha jó helyen végezte el a dolgát. Kaphatók négyzet alakú, a talajra rögzíthető kutyapelenkák, amikkel segíthető a szobatisztaságra szoktatás.

  • Kommunikáció: A kis uszkárnak sok mindent meg kell tanulnia. Fontos, hogy ne szidd meg, ha valamit nem jól csinál, vagy nem jól sikerül. Inkább dicsérgesd meg sokat, és adj neki minél több pozitív megerősítést, ha valami sikerül. Nagyon büszke lesz magára, és így sokkal gyorsabban megtanul majd mindent. 

Az első napok az uszkár kölyökkutyával sok izgalmat és kihívást tartogatnak. Azonban biztos lehetsz benne, hogy egy kis odafigyeléssel a kiskutya gyorsan beilleszkedik az új otthonába.

Akármelyik uszkár változat mellett döntesz is, biztos, hogy kedves, csupaszív taggal bővül a családod. Kennelünk kutyusai szerető családban nevelkednek, egészséges és barátságos ebek. Nézd meg aktuálisan elérhető kiskutyáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10