Hány évig élnek az uszkárok?

Mutatjuk, mire figyelj, hogy hosszú életű legyen a blökid.

Az uszkár egészséges, hosszú életű kutyafajta. A jó egészségügyi ellátás, az optimális táplálás, a testmozgás és a szeretetteljes gondoskodás segíthet abban, hogy uszkárod minél hosszabb és egészségesebb életet éljen.

Hány évig él egy uszkár?

Az uszkárok átlagosan 12-15 évig élnek. Náluk is igaz az, hogy a kisebb méretű kutyák hosszabb ideig élnek, mint a nagyobbak. A toy és törpe uszkárok 14-17 évig is élhetnek, és szerencsével még akár ennél is tovább. Te magad is tehetsz azért, hogy pudlid a lehető legtovább veled legyen.

Mire figyelj oda, ha szeretnéd, hogy sokáig éljen az uszkárod?

  • Etetés: Biztosítsd, hogy a pudlid megfelelő minőségű táplálékot kapjon. A prémium és szuperprémium tápokból javasolt a kutyád méretének és életkorának megfelelőt választani. Kiskutyáink gazdáinak szívesen segítünk az ideális táp kiválasztásában.

  • Védelem a kullancsok ellen: A kullancsok egy része terjeszti a babéziózis nevű betegséget. A kór még a fiatalabb kutyákra is halálos lehet. Épp ezért nagyon fontos uszkárod kullancs elleni védelme. Léteznek kullancs- és bolhairtó cseppek, amiket a nyak felső részére, illetve a gerinc mentén a bőrre kell felvinni. Ezek azonban általában csak 30 napos védelmet biztosítanak a vérszívók ellen. Így, ha valakinek problémás a napi teendők mellett az újabb csepp használatának idejét is észben tartani, akkor javasolt kullancsirtó nyakörvet használni inkább, amik típustól függően 5-7 hónapig is megvédik uszkárodat a vérszívóktól.
  • Egészséges kiskutya: Ha szaporítóktól választasz kiskutyát, akkor sokkal nagyobb a kockázata, hogy valamilyen rejtett betegséget hordoz az eb. Felelős tenyésztőként mi odafigyelünk arra, hogy kiszűrjük a genetikailag öröklődő betegségeket, és a szükséges szűrővizsgálatokat is elvégeztetjük kutyáinkon. Azt is szem előtt tartjuk, hogy csakis jó jellemű kutyákat tenyésszünk tovább. Így kiskutyáink egészségesek, nyitottak és vidámak, és ezzel van a legnagyobb esélyük a hosszú életre.

  • Rendszeres állatorvosi látogatás: Fontos, hogy az ajánlott oltásokat minden évben adasd be uszkárodnak, és gondoskodj a negyedévenkénti féreghajtásáról is. Emellett, ha bármi szokatlan tünetet tapasztalsz nála, akkor is mihamarabb keresd fel az állatorvost. Ha bizonytalan vagy benne, hogy van-e gond, vagy nincs, akkor is érdemes beszélni az állatorvossal. Inkább vidd el hozzá néhányszor feleslegesen a blökit, minthogy egyszer ne, amikor pedig szükség lenne rá.

  • Mozgás és mentális stimuláció: Az uszkár energikus kutyafajta, így rendszeres testmozgásra és mentális stimulációra van szüksége. Sétáltasd a pudlit naponta többször, és játssz vele minél többet, hogy lekösd az elméjét. A fizikai aktivitás segít megelőzni az elhízást és megőrizni az izomtömeget, míg a mentális stimuláció segít fenntartani az agy éberségét.

  • Szeretet és figyelem: Az uszkárok társas lények, és nagyon fontos számukra a szeretet és a gazdival közösen eltöltött idő. Játssz vele, simogasd, és engedd, hogy ő is veletek legyen a családi közös programokon.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy minden egyes uszkárnak saját igényei is vannak, ezért fontos, hogy figyelj a kutyusodra. Te ismered őt legjobban, te tudod, hogy mi teszi különösen vidámmá és elégedetté!

Akármelyik uszkár változat mellett döntesz is, biztos, hogy kedves, csupaszív taggal bővül a családod. Kennelünk kutyusai szerető családban nevelkednek, egészséges és barátságos ebek. Nézd meg aktuálisan elérhető kiskutyáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10