Jó választás-e az idősebbeknek az uszkár?

A kutya négylábú orvosság az idősebbeknek, mivel napi rutint és sok szeretetet ad, és nem lehet megúszni vele a szabad levegőn történő napi mozgást. Ahhoz azonban, hogy a kutyaszív terápia jól süljön el, fontos olyan ebet választani, aki minden szempontból illik a gazdájához. Írásunkban górcső alá vesszük, miért jó választás az uszkár az idősebbeknek, és mire érdemes odafigyelni a kiskutya kiválasztásakor.

Mi miatt lehet jó választás egy uszkár az idősebbeknek?

  • Az uszkár nagyon ragaszkodó, csupaszív kutya, aki a jelenlétével képes elűzni a borús hangulatot, és oldja a magányt.
  • Intelligens, könnyen tanítható, jó alkalmazkodóképességű kutya.
  • Bundája hipoallergén, így kutyaszőrre allergiás idősek számára is ideális.
  • Az uszkár szőre szinte egyáltalán nem hullik, így sok más kutyafajtával ellentétben nem kell állandóan szőrteleníteni a kanapét és a padlót. Idősebb korban ez még megterhelőbb lehet.
  • Az uszkár többféle méretben elérhető. Az idősebbek számára ideálisabb lehet egy kisebb méretű toy vagy törpe uszkár. Egyrészt egy pár kilós kutyát könnyebb felemelni, másrészt pedig a játék hevében sem tudja fellökni a gazdit.

Mire érdemes odafigyelni a kiskutya kiválasztásánál?

  • Uszkár és uszkár között is van különbség. Idősebb korban érdemes lehet nyugodtabb kiskutyát választani az alomból. Mi szívesen segítünk dönteni, hogy melyik kutyus lenne a legalkalmasabb az adott gazdijelölt személyiségéhez és életmódjához.
  • Garantáltan stabil idegrendszerű, kiegyensúlyozott uszkárt csak felelős tenyésztőtől lehet beszerezni, aki törzskönyvvel tudja igazolni a kutya eredetét. A szaporítóktól vásárolt kutyáknál kérdéses az is, hogy valóban fajtatiszta uszkárt kapsz-e, így a fajta jó tulajdonságait is lehet, hogy nagyítóval kell keresni a megvásárolt kutyában. Emellett számolni kell azzal is, hogy a nem megfelelő tenyésztésből és a rossz tartási körülményekből fakadóan a szaporítóktól vásárolt kutya akár többféle betegségben is szenvedhet. Egy beteg kutya mindenkinek, de az idősebbeknek különösen nagy terhet jelent, az állatorvosi költségek mellett a kutya gyakori állatorvoshoz hordása is extra terhet jelent.
  • Az uszkár könnyen kezelhető kutya, ugyanakkor kihívásokat is tartogat a gondozása. Rendszeresen igényli a testmozgást, az ápolást és a közös játékot. Ez eleinte fárasztó lehet, másrészről viszont segít fittnek és fiatalosnak maradni idősebb korban is. A napi többszöri séta nagyon egészséges, jót tesz a keringésnek, az emésztésnek és az immunrendszernek is. A többi kutyással való szóba elegyedés pedig csökkenti az idős korban gyakrabban előforduló magányt.
  • Ha a kutya beteg lesz, vagy ízületi problémái adódnak, előfordulhat, hogy ölben kell vinni az orvoshoz, vagy a lépcsőn. Egy nagytestű uszkár esetén ez problémásabb lehet. Emiatt, ha nincs segítség az uszkár gondozásához, idősebb korban jobb választás lehet egy toy vagy törpe uszkár.
Akármelyik uszkár változat mellett döntesz is, biztos, hogy kedves, csupaszív taggal bővül a családod. Kennelünk kutyusai szerető családban nevelkednek, egészséges és barátságos ebek. Nézd meg aktuálisan elérhető kiskutyáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10