Kutyaszőr allergiád van? Uszkárod attól még lehet!

A kutyaszőr allergia nagyon gyakori világszerte, és sokan hiába vágynak egy blökire, emiatt mégsem tudják megvalósítani kutyás álmukat. Az allergiásoknak azonban nem kell feltétlenül lemondaniuk a kutyatartás öröméről! Miért tarthatnak többnyire uszkárt olyan családok is, ahol egy vagy több családtag allergiás a kutyaszőrre? Mert ez a népszerű kutyafajta minimális allergén tartalmú szőrzettel rendelkezik!

 

Hipoallergén szőr: Az uszkárok bundája hipoallergén, ami azt jelenti, hogy a szőrük jóval kisebb eséllyel vált ki allergiás reakciót az arra érzékeny embereknél. A hipoallergén szőr további előnye, hogy jóval kevésbé hullik, mint más kutyafajták szőre, így egyrészt a környezetben jóval kevesebb az allergén, másrészről pedig a takarítás is egyszerűbb, ha pudlid van. Az uszkárok szőrszálai vékonyak és göndörek, ami segít minimalizálni a szőrben található allergén anyagok számát. Lényegében ezért okoz az uszkárok szőre kevésbé allergiás reakciókat, mint a hagyományos szőrös kutyafajtáké.

Szőrápolás vs. allergia : Az uszkárok szőre rendszeres gondozást igényel, javasolt 4-5 hetente kutyakozmetikushoz vinni. A gyakori otthoni fésülés és fürdetés pedig segít eltávolítani az esetlegesen allergiás reakciót kiváltó szőrszálakat. Sokan vannak, akik a kutyaszőr allergia mellett pollenallergiában is szenvednek. Náluk a pollenszezonban különösen fontos az uszkár rendszeres fürdetése, mivel a séták során könnyen a kutyaszőrre kerülhetnek a pollenek.

Tisztaság: Az uszkárok jóval kevesebb szőrt hullatnak el maguk után, mint a többi kutyafajta, és ez nagyban megkönnyíti a takarítást. Ugyanakkor jó tudni, hogy az allergiásoknak lényeges szempont otthonuk tisztán tartása, főleg akkor, ha a kutyaszőr allergia mellett poratka vagy pollen allergiával is küzdenek. A rendszeres takarítás és szellőztetés segít minimalizálni az allergének jelenlétét a levegőben és a lakásban.

Allergiateszt: Mielőtt befogadnál egy kutyát, érdemes allergiateszteket végezni, hogy megállapítsd, mire vagy allergiás. Ez segít eldönteni, hogy lehetséges-e hagyományos szőrzetű kutyát tartanod, vagy érdemesebb hipoallergén fajtát, például toy vagy törpe uszkárt választanod. Noha a kutyaszőr allergiások többsége képes tolerálni az uszkárokat, a biztonság kedvéért, ha van uszkár tulajdonos ismerősöd, akkor érdemes ellátogatni otthonába, hogy meggyőződj róla, hogy valóban nem okoz tüneteket nálad a pudli.

 

Az uszkár kutyafajta tehát ideális választás lehet azok számára, akik kutyaszőr allergiával küzdenek, vagy csak aggódnak az allergia esetleges kialakulása miatt. Az uszkár hipoallergén szőrzete lehetővé teszi, hogy az allergiások is élvezhessék a kutyatartás előnyeit anélkül, hogy súlyos allergiás reakciókat tapasztalnának. Az allergia kezelése és a megfelelő allergénmentes intézkedések megtétele segíthet abban, hogy a toy és törpe uszkár egy boldog és egészséges tagja lehessen a családnak, anélkül hogy allergiás problémák merülnének fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10