Milyen egy átlagos nap egy uszkárral?

A toy és törpe uszkárok is fantasztikus családtagok: imádják a társaságod, szeretnek játszani, és örömet visznek a mindennapokba. Háláld meg bongyor barátodnak a sok jót egy számára is megfelelő napi rutinnal!

Ahogy az embereknek, úgy a kutyáknak is kell egy következetes napirend. Az uszkárok alkalmazkodnak gazdáik napi rutinjához, de az ő igényeikre is figyelni kell. Mivel ezek nemcsak a kutya fajtájától, hanem életkorától, és az adott egyed jellemétől is függenek, az alábbiakat tekintsd egy általános útmutatónak, amit a kutyusod egyedi igényeire szabhatsz!

  • Alvás: Egy felnőtt uszkár átlagosan 13 órát alszik naponta. Azaz többet mint te, de az is lehet, hogy ebből nem sokat veszel észre. Ugyanis, a pudli annyira szereti a társaságod, hogy a nappali szunyókálás javát azokra az órákra időzíti, amikor nem vagy otthon, vagy nem érsz rá foglalkozni vele. A kölyök uszkárok akár 15-20 órát is alhatnak, de ne aggódj, a maradék idő igencsak élménydús lesz a társaságukban! A 8-10 év feletti uszkárok pedig az évek múlásával egyre többet alszanak. Fontos, hogy a senior kutyusod hagyd aludni annyit, amennyit csak akar.

  • Reggel: Amint felébredsz, pudlid máris a nyomodban lesz, és várni fogja az első sétáját. A legjobb, ha van időd egy legalább 30 perces sétára vele, és ebbe egy kis tanulás és játék is belefér. A séta után jöhet a reggeli. A felnőtt uszkárokat javasolt ugyanis napi 2 alkalommal etetni, mivel a napi egyszeri etetés esélyt adna a gyomorcsavarodásnak.

  • Napközben: Fontos, hogy a pudli táljában mindig legyen elegendő friss, tiszta ivóvíz. Így, ha napközben elmész otthonról, akkor indulás előtt töltsd tele a tálját. Mivel az uszkárok nagyon szeretnek az ember közelében lenni, ezért némelyikük nehezen viseli, ha egyedül hagyod otthon. Fontos, hogy fokozatosan szoktasd hozzá az egyedül maradáshoz. Először csak rövid időre hagyd otthon, majd ha ezt már jobban viseli, fokozatosan növeld az időtartamot. Az is segít, ha alaposan lefárasztva, és jóllakva hagyod egyedül. Ha 8 órás beosztásban dolgozol, jó, ha napközben is kap egy rövid sétát, hogy könnyíthessen magát. Ha nem tudsz ebédszünetben hazamenni, kérd meg valamelyik családtagod, hogy vigye le. Ha a munkahelyed lehetővé teszi, az uszkárt magaddal is tudod vinni, egy kis gyakorlás után tud teljesen irodabarát módon viselkedni.

  • Délután és este: Uszkárod alig várja, hogy hazaérkezz. Jó, ha ezután még kétszer leviszed sétálni. Ebből az egyik legyen hosszabb, sok futkosással és labda után loholással. Figyelj arra is, hogy kutyusod más kutyákkal is találkozzon a séta során. A legjobb, ha elviszed egy közeli kutyafuttatóba, hadd szocializálódjon más ebekkel. Közben az alap engedelmességi feladatokat és az extra trükköket is taníthatod neki, illetve gyakoroltathatod vele. Este megkaphatja a pudli a vacsoráját, majd lefekvés előtt jár neki még egy séta, hogy elvégezhesse a dolgát.

 

A fentiek csak egy példát adnak az uszkárod napi menetrendjére, idővel kitapasztaljátok, hogy mi az, ami mindenkinek a legjobb. Uszkár gazdának lenni nem kevés elfoglaltsággal jár, mivel az átlagos napok is mozgalmasan telnek majd, de a közösen eltöltött idő számodra is feltöltődés. Uszkár nélkül lehet élni, de nem érdemes!

Akármelyik uszkár változat mellett döntesz is, biztos, hogy kedves, csupaszív taggal bővül a családod. Kennelünk kutyusai szerető családban nevelkednek, egészséges és barátságos ebek. Nézd meg aktuálisan elérhető kiskutyáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10