vector-image

Szőrmentes lakás

vector-image

Vízi vadász

vector-img-7

A szépség örök

vector-image

Mutatványos és hős segítő

vector-image

A legősibb

icon-pharmacy

Hosszú élet

Tudnivalók

IQ-ban az élen

Nem kérdés, hogy minden gazdának a saját kutyája a legokosabb. Ám ha olyan négylábút szeretnél, aki objektív szempontok szerint is nagy koponya, és szeretnéd trükkök tucatjait betanítani neki, akkor az uszkár igazán neked való eb. Okos, éber és a gazda minden rezdülését figyeli – az uszkárban minden megvan ahhoz, hogy gyorsan tudjon tanulni.

Egy, a kutyák intelligenciáját vizsgáló kutatás a világ második legokosabb kutyafajtájának az uszkárt találta. Az alap engedelmességi feladatokon kívül megtaníthatod például forogni, tolatni, szlalomozni a lábaid körül és még akár tüsszenteni is. Ha nem spórolsz a dícséretekkel és a jutifalatokkal, a közös játékot uszkárod még jobban fogja élvezni, mint te.

A kutyák tanításának persze megvannak a fogásai, így ha nincs még tapasztalatod ebben, kérd olyan kutyakiképző segítségét, aki a pozitív megerősítések technikájával dolgozik.

2500
+

HAPPY CLIENTS

100
+

YEARS OF WORK

150
+

TEAM MEMBERS

3600
+

HAPPY PETS

KIKSOKOS ALSÓ kutya kép helyett
vector-image

Szőrmentes lakás

Szeretnél kutyát, de nincs kedved állandóan szőrt porszívózni, és tartasz tőle, hogy valamelyik családtagodnál előjön a kutyaszőr allergia? Az uszkár megkímél az állandó takarítástól. Szőrzete ugyanis a többi kutyafajtától eltérően nem áll meg a növekedésben, hanem akárcsak az emberi haj, folyamatosan növekszik.

Ráadásul nincsen aljszőrzete. Ezek miatt sokkal kevésbé hullatja a szőrét, mint a többi kutya. Így nem csak rengeteg takarítástől kíméled meg magad, de az uszkárok általában jóval kisebb eséllyel váltanak ki allergiás reakciókat, mint a többi eb.

0%

Mutatványos és hős segítő

Ha egy mindig játékra kész, vidám kutyát szeretnél, aki színesebbé teszi a mindennapokat, akkor az uszkár a te négylábúd! Ahogy számos cirkuszi mutatványban parádéztak a nagyközönség előtt, ugyanúgy kedves, játékos viselkedésükkel bearanyozzák a családtagok mindennapjait is. És amellett sem lehet elmenni, hogy az uszkárok szuper jellemük és jó képezhetőségük miatt például mozgás- és hallássérülteket segítő, terápiás és keresőkutyáknak is ideálisak. Egy mozgássérülteket segítő uszkár például kinyitja a fiókot a gazdájának, felveszi és odaadja neki a földre leesett tárgyakat, és akár még a ruhákat is leszedi a ruhaszárítóról.

0%
7
vector-image
9
vector-image

Vízi vadász ősök

Ha az uszkárok megjelenéséből áradó nemes eleganciát és szépséget nézzük, akkor nehéz elképzelni, hogy egykor vadászkutyaként tartották őket. Pedig így van, vízimadarak apportírozásában jeleskedtek a mai pudlik elődei. Erre utal az is, hogy a ma élő uszkárok lábujjai között úszóhártya van. És noha ma már igazi családi kedvencek az uszkárok, a víz szeretete legtöbbükre jellemző. Így a vízközeli nyaralásokat ők is imádni fogják, és ne csodálkozz, ha őkutyaságát talán még egy kicsit kérlelned is kell, mire hajlandó lesz abbahagyni a pancsolást.

0%

Az egyik legősibb kutyafajta

Tudtad, hogy az uszkár az egyik legrégebben kitenyésztett kutyafajta? Már az időszámítás utáni első századból származó, egyiptomi és római régészeti leleteken is ábrázoltak uszkárra emlékeztető ebeket, ahogy éppen vízimadarakra vadásztak. És noha Franciaországban vált önálló kutyafajtává, a történészek többsége szerint Németországból származik a pudli. Az Egyesült Államokban a 20. század közepén lett rendkívül népszerű, mára pedig világszerte rengeteg embert nyűgöz le játékosságával és kedvességével.

0%
14
vector-image
11
vector-img-7

A szépség örök

Az uszkár az elegancia mintaképe, szépsége vitathatatlan. Szőre jól formázható, a klasszikus nyírások mellett elegánsabb, merészebb, sőt, extrém fazonokat is készíttethetsz neki a kutyakozmetikussal. Ugyanakkor jó, ha tudod, uszkárod szépségének megőrzése igényel némi idő -és energiabefektetést. Ahhoz, hogy ne gubancolódjon és ne “rasztásodjon” a szőre, legalább hetente egyszer alaposan át kell fésülni, és másfél havonta le kell nyírni a szőrét. Érdemes a kölyökkutyát minél hamarabb hozzászoktatni bundája ápolásához, hogy nyugodtan viselje a procedúrát.

0%

Hosszú élet

Megfelelő gondozás mellett akár 18-20 évig is élhet az uszkárod. Alapvetően egészséges, hosszú életű kutyafajta, van azonban néhány betegség, amelyre hajlamosabb. Ilyen például a progresszív retina atrófia és a szürkehályog. Előbbi elváltozás, illetve az utóbbinak az öröklődő típusa genetikai tesztekkel kimutatható, így a tenyésztők az érintett állatokat kizárják a tenyésztésből.

Ezért is fontos, hogy megbízható tenyésztőtől vásárolj kutyát, akik odafigyelnek arra, hogy a kutyák megfelelő egészségügyi ellátást és táplálékot kapjanak.

0%
17
icon-pharmacy

Állandó kedvezménnyel vásárolhatsz a Carmine Glory jóvoltából.

Nincs más teendőd, csak regisztrálj és használd az alábbi kuponkódot:

-10% állandó kedvezmény
Kuponkód:

MN-CG10